Veioze si lampi de birou – obiecte pur decorative?

veioze si lampi de birou obiecte pur decorative eorion

Discutia pe care o voi face astazi aici este despre asa numitele obiecte pur decorative. Pe scurt, designul minimalist si ultra-minimalist ne face sa renuntam la anumite obiecte care au un rol purn decorativ.

De pilda, din categoria obiecte pur decorative face parte, zic unii, inclusiv telefonul fix. Imi povestea cineva ca in casa lui noua si mare si-a instalat telefon fix. Telefonul casei, ca sa zic asa. Cand l-am intrebat de ce mi-a spus ca unicul scop este cel decorativ. In 5 luni de zile nu vorbise deloc la telefonul fix. Dar arata bine, masa aceea din living, pe care sta telefonul, da bine in peisaj, iar telefonul in sine are un aer vintage foarte misto.

Tot din categoria obiecte pur decorative fac parte si obiectele ce pot fi gasite sub numele generic de veioze si lampi de birou. Nu neg, exista oameni, foarte putini, care chiar au nevoie de ele. Fie vorbim de oameni care picteaza chestii mici, fie vorbim de oameni care cauta detaliile minuscule de pe diverse obiecte. Eu as exclude oamenii care cica nu vor sa-i deranjeze pe ceilalti din casa cu lumina aprinsa in toata casa. Adica ii exclud pentru ca intr-un final se dovedeste ca ei de fapt tot aprind luminile, ca lumina aia a lampii, oricat de puternica ar fi, nu compenseaza lumina unei lustre mari. In plus, nu e deloc recomandat din punct de vedere medical sa stai intr-o camera intunecata complet, unde singura sursa de lumina este o astfel de lampa. Iti strici ochii, chiar daca multi oameni considera irelevant acest aspect atat timp cat de la 50 de ani incolo oricum porti ochelari. Nu intru in detalii, nu spun de ce acesti oameni gresesc.

De ce sunt veiozele si lampile de birou obiecte pur decorative? De fapt, CAND sunt ele obiecte pur decorative? Pai, in mod evident, atunci cand la birou nu lucreaza nimeni. Un copil, intai si apoi student, ar putea avea nevoie de astfel de obiecte. Ele sunt utile atunci cand sunt folosite in scopul pentru care au fost inventate. Doar ca, mai nou (vorba vine, de ani de zile), elevii prefera sa-si faca temele din pat, pe genunchi (la propriu, uneori si la figurat), mai ales atunci cand scoala se desfasoara online, deci elevul are langa el tableta ori telefonul. In plus, in afara de perioada iernii, cand se intuneca devreme, in rest elevul isi face rareori temele seara. Fara sa-si propuna neaparat asta, el prefera sa-si faca temele ziua, atunci avand energia necesara.

E drept, astfel de obiecte pot fi folosite si de catre parinti, daca meseria lor presupune munca la birou de acasa. Cu toate astea, avand in vedere ca mai nou munca la birou presupune munca pe calculator, fie el deskstop ori laptop, veiozele si lampile de birou devin obiecte pur decorative. Toata munca de birou se face de la calculator, toate documentele se salveaza acolo. Nimic nu se printeaza, nimic nu se scrie de mana. Eu, unul, nu am scris niciodata frumos de mana, asa ca lucrul pe calculator mi se potriveste … manusa.

In cazul biroului de la locul de munca, lucrurile sunt un pic diferite. Biroul acela nu este doar cu lucruri de care ai nevoie, ci este si un loc cu care trebuie sa te mandresti. Aspectul este un lucru la fel de important, de relevant.

Veioza moderna Astrid 01-1178 Smarter

O veioza argintie, care se potriveste perfect pe aproape orice birou. Nu as recomanda-o pentru biroul de acasa, mai ales daca ai copii, dar la biroul de la locul de munca este perfecta.

De asemenea, tin sa precizez ca o discutie un pic diferita trebuie avuta in legatura cu biroul din casa de vacanta. Sunt oameni care se duc la casa de vacanta izolata pentru a … munci. Vorbim, bineinteles, de artisti, de scriitori, de oamenii creatori. Un birou vintage, cu o veioza potrivita in peisaj, te poate inspira mai mult decat o masa complet goala, seaca, lipsita de … viata. Ma refer la un birou precum cel de mai jos.

Veioza TrumanTL1 Gri 145204, Ideal Lux

Telefonul fix cu disc face parte din peisaj.

Fie ca le vrei ca obiecte pur decorative ori ca le doresti pentru o alta utilitate, viziteaza site-ul eorion.ro pentru o gama variata de veioze si lampi de birou.

Acum serios: ce obiecte pur decorative ai pe biroul tau? Daca nu ai niciunul, de ce ai renuntat complet la ele? Estetica nu se afla printre prioritati?

Lasă un răspuns