Transcrierea interviurilor. Gadgetul Cristian Manea.

Transcrierea interviurilor. Gadgetul Cristian Manea.

 

 

Eu, Cristian Manea, blogger universal, declar pe proprie raspundere ca am nevoie de ajutor. Cum NU imi permit sa platesc pe cineva full-time (si nu doar din lipsa de bani, ci din principiu: eu fac totul pe cont propriu), zic ca viata mea mi-ar fi usurata de inventia catorva masinarii / roboti.

Acum, pentru ce-mi trebuie mie nu-mi dau seama daca trebuie o inventata o masinarie cap-coada, cu totul, sau sunt de ajuns gadget-urile actuale din punct de vedere fizic, singurele modificari urmand a fi facute la soft.

Interviuri

Serios, nu inteleg de ce nu softurile de recunoastere vocala nu au avansat. Mie nu-mi trebuie sa urlu in telefon numele cuiva pentru a-l suna. E inutil si neproductiv (mai ales cand sunt in zone aglomerate, unde este foarte mult zgomot). Recunosc, pentru nevazatori este foarte util si chiar cred ca si ei trebuie sa fie capabili sa foloseasca telefoanele mobile. Totusi, eu ma gandesc si la alte chestii. Intai si intai, utile MIE, ca blogger universal.

As inventa, deci, un dispozitiv, fie el DOAR reportofon, cu care sa inregistrez un interviu si care sa-mi transcrie AUTOMAT acest interviu. E drept, in mod ideal dispozitivul ar trebui sa fie ceva mic-minuscul, care apoi sa poata fi atasat unui laptop. Un fel de mini-reportofon pe USB (pe care sa-l infig direct in laptop), cu un SSD micut in el, care sa genereze automat un text (document .doc, .txt , .pdf, ce-o fi) din inregistrare. Stiu ca chestia asta poate s-o faca oricand un om, dar unul ca mine, freelancer prin definitie, nu are timp s-o faca. Sa angajez pe altcineva? E impotriva principiilor mele. Bine, ulterior acest device ar deveni independent, ar trimite automat in Cloud interviul, atat scris, cat si inregistrat.

Acum nu stiu cat de util il vad altii, dar in meseria mea se va dovedi extrem de util. Bloggeri, jurnalisti, sociologi, psihologi, cu totii am avea de castigat de aici. Iar, la modul serios, daca cineva va inventa acest dispozitiv, m-as bucura sa-l boteze Cristian Manea. Sa vad si eu la un magazin online: Gadgetul Cristian Manea la oferta! 50% la gadgetul Cristian Manea!

Acum astept sa-mi dati si voi un feedback. Cum vi s-ar parea un astfel de device? Daca va pricepeti si la partea tehnica, cu atat mai bine: poate chiar il veti pune-n aplicare. Si, nu in ultimul rand, explicati-mi si mie de ce recunoasterea vocala nu a progresat mai mult? Mi se pare mult mai util un device plin de butoane, care, insa, poate fi folosit vocal.

Spring SuperBlog 2015

Gadgetul Cristian Manea este o proba in cadrul Spring SuperBlog 2015, insa este un device care si-ar putea gasi oricand utilitatea. Va invit sa comentati si, de ce nu, sa FURATI aceasta idee SUPER(blogosferica). Salutari SUPERblogosferice tuturor!

 

4 comentarii la „Transcrierea interviurilor. Gadgetul Cristian Manea.”

Lasă un răspuns