Pe cand un blogger agricol?

Pe cand un blogger agricol?

 

 

Stereotipic, toti bloggerii locuiesc la orase. Stereotipic, toti utilizatorii de internet locuiesc la orase. La sate netul patrunde greu, iar daca patrunde, este folosit pentru a agata. E mai usor cu chatul si cu tinderul decat sa te mai duci la hora satului.

Acum, nu stiu cati or fi, multi sau putini, dar exista cativa bloggeri care locuiesc in mediul rural. Nu locuiesc intr-un oras, intr-un apartament de bloc, ci la sat, intr-o casa. Sunt bloggeri mici, cruzi, care stau cu parintii ori bunicii, dar sunt si bloggeri care locuiesc singuri, cu familia lor, in mediul rural.

Intrebare de o mie de puncte: de ce nu avem inca niciun blogger agricol? Sa ne spuna cum e cu recolta, sa ne spuna cum a sarbatorit el venirea ploii. Sa ne spuna cat de afectat este de inundatii.

Sa spuna publicului sau, format tot din cei care se ocupa cu asa ceva, chestii legate de agricultura. Sa-si invete cititorii cum sa aleaga un motocultor, sa spuna ce seminte legume a mai pus anul asta. Asa cum un blogger de IT testeaza ultimul telefon, un blogger agricol ar putea testa niste seminte, niste utilaje.

Ar putea merge la o degustare de vin nu ca simplu bautor, ci ca om care a si produs vin la viata lui. Ca om care cunoaste nu doar cum se bea vinul, ci si cum se face.

Ar putea merge la deschiderea unui restaurant criticand rosiile nu doar ca nu au gust, ci sa si spuna de ce nu au.

Ar putea merge la inaugurarea unui magazin de casa si gradina spunand exact ce are el nevoie, spunand de ce produsele alea sunt interesante ori, dimpotriva, nu vor fi niciodata cumparate.

Stiti ca majoritatea chestiilor de casa si gradina din magazinele noastre sunt, de fapt, pentru cei care stau la casa in mediul urban? Vorbesc de magazinele fizice. Nu sunt in masura sa confirm, nu e 100% confirmata informatia, asa mi s-a spus doar.

Altfel, am dat de cateva bloguri scrise de persoane care locuiesc in mediul rural. Ce subiecte au? Pai filme, carti. Ceva IT. Ei tot spre oras tind, spre aceleasi subiecte, spre ce scrie A-listerul. El crede ca se va muta la oras. Si o va face. Dar o va face renegandu-si originile, scriind de parca a trait dintotdeauna la oras. La bloc. Si e trist. E foarte trist. Pierd si ei, bloggerii, dar si noi, cititorii. Sau noi nu contam in toata ecuatia asta?

Eu vreau sa vad primul blogger agricol din Romania. Promit ca-l voi promova. Il voi ajuta. Il voi incuraja. Daca stiti un asemenea blogger, care sa-si asume apartenenta, sa-si asume publicul, rog sa ma anuntati. Vorbesc serios, chiar mi-as dori sa citesc asa ceva. Ori sunt eu neinformat, ceea ce nu neg ca poate fi adevarat, ori romanilor le e rusine sa se afiseze pe internet cu asa ceva.

Asadar, care-i blogger agricol pe internetul asta? Dati de veste, sa dau si eu de veste mai departe. Salutari AGRICOLE tuturor!

 

Etichete:

Un comentariu la „Pe cand un blogger agricol?”

Lasă un răspuns