O masina cheala, fara aer conditionat, este o masina (aproape) inutila!

Land Atelier

Stiti termenul de masina cheala? Este folosit de pasionatii de masini pentru a vorbi despre masina fara optiuni suplimentare. Iti iei o masina care doar merge, care doar te duce te duce din punctul A in punctul B, fara a investi nimic altceva intr-un minimum de confort. Ma rog, nu toate optiunile tin de confort, insa mare parte din ele da. Iar pentru unii confort inseamna fita, inseamna snobism.

Sa luam ca exemplu aerul conditionat. Vazusem la un moment dat o statistica interesanta conform careia romanii sunt cei care cumpara cele mai multe masini fara aer conditionat. Paradoxul este ca in Romania se simtea nevoia aerului conditionat, nu e ca si cum am fi o tara nordica unde aerul conditionat ar fi efectiv un lux. Desi, fie vorba-ntre noi, aerul conditionat dat pe cald este cea mai eficienta modalitate de incalzire.

Exista o categorie distincta de oameni si anume cei care-si cumpara o masina cheala in care investesc ulterior, putin cate putin, adaugand treptat optiunile. Drept, un astfel de site care vinde piese pentru aerul conditionat de la masina este numai bun pentru acest tip de persoane. Ma rog, el se adreseaza si celor care au deja aer conditionat, insa din diverse motive a cedat. Se poate intampla.

Compresor Aer Conditionat Defender Discovery TD5 Range Rover P38 V8 JPB101330

Aerul conditionat din casa se repara mult mai usor decat cel din masina. In cazul unei defectiuni majore poate fi schimbat cu totul. Uneori e mai ieftin sa-l schimbi cu totul decat sa-l repari pe cel vechi. La masina, insa, se schimba fiecare piesa in parte, inclusiv compresorul.

Ideea de baza ramane, eu intreband personal mai multi prieteni de-ai mei: de ce ti-ai lua masina cheala, fara aer conditionat? Unui prieten i-am zis-o intr-un mod mult mai brutal: fratele meu, eu merg cu un autobuz care are aer conditionat, fie el si turcesc, iar tu mergi cu masina personala fara asa ceva; si cica eu sunt sarac si tu esti snob si fitos, nu? Serios acum: alte optiuni as putea intelege de ce nu le-ai pus, insa aerul conditionat (sa nu mai zic de climatizare, sa reglezi temperatura, nu doar treptele aerului) mi se pare ceva de baza? De altfel multe masini au introdus aerul conditionat in optiunile de baza. Probabil pentru romanii care inca se gandesc daca sa adauge sau nu aer conditionat.

In plus, intrebarea corecta, pe care unul ca mine si-o pune, este alta: in locul unei masini chele, dar scumpe, as prefera una mai ieftina, dar cu toate optiunile in ea. Nu le poti avea pe toate, de asta sunt constient, drept urmare trebuie sa faci niste alegeri.

Personal, nu m-as vedea mergand intr-o masina fara aer conditionat. M-as vedea mergand/conducand orice masina, normala, 4×4, nu as refuza din start un brand, la fel cum nu m-as seta pe unul anume. Oricum discutia legata de brand este ampla.

Sa va dau ca exemplu Land Rover si Tata Motors. Primul este, in aparenta, un brand britanic respectabil, o masina serioasa, de incredere. Tata Motors este brand indian low-cost, cei care scosesera acum niste ani cea mai ieftina masina din lume. Stereotipic, 2 branduri complet contrare.

Condensator Aer Conditionat Defender TD5 si 2.4 Puma JRB000051 LR025985

Condensator Aer Conditionat Defender TD5 si 2.4 Puma JRB000051 LR025985

Partea usor amuzanta este ca Land Rover este de peste 10 de ani (13 mai precis, din 2008) parte a grupului indian Tata Motors. Asa cum Volvo a fost cumparat acum niste ani de chinezii de la Geely (2010). Este Land Rover un brand mai slab (intrebare valabila, evident, si pentru Volvo)? Avem incredere mai mica in masinile lor?

Eu, unul, am incredere in Land Rover. Mi-as lua un Land Rover, musai cu aer conditionat. De altfel, masinile mari sunt cele spre care ar trebui sa ma orientez (din motive evidente). Daca aveti un Land Rover si sunteti in cautarea unor piese pentru masina voastra, puteti apela cu incredere la magazinul LandAtelier.ro. Ii puteti gasi la adresa fizica Soseaua Pantelimon nr 1, lot 1, corp de cladire C15, parter, la adresa de email office@landatelier.ro sau la numerele de telefon 021-252.88.67 / 0721-020.137 / 0725-511.422 (pentru piese), respectiv 0731-896.285 / 0727-321.859 (pentru service).

V-ai v-ati lua ori v-ati luat vreodata o masina cheala? Sunteti de acord cu o astfel de achizitie? Astept impresiile voastre in comentarii.

Lasă un răspuns