O afacere de-a gata nu denota lene

O afacere de-a gata nu denota lene

 

 

O afacere de-a gata inseamna o afacere care merge bine in alta parte si pe care vrei s-o implementezi la tine. La tine-n tara, la tine-n oras.

Ati auzit de multi care au pornit afaceri la cheie. Unora le-a mers, altora nu. Unele afaceri au functionat, altele nu. Desi parea a fi o reteta de succes.

De ce unele merg si altele nu? De ce o chestie merge intr-un loc si in alt loc nu merge?

Pai recititi titlul si incercati sa va ganditi un pic: o afacere de-a gata nu denota lene. Uneori, talentul de afacerist al cuiva inseamna sa simta ca o chestie vazuta de el undeva departe va merge la el acasa. Nu trebuie neaparat sa inventezi roata, nu trebuie sa inventezi un concept nou de restaurant. Trebuie doar sa simti ce ar merge la tine si ce nu ar merge la tine. Trebuie sa stii sa promovezi o idee care tie ti s-a parut geniala. Chiar daca nu e a ta. Unii ar zice ca e mai greu sa promovezi ideea altuia, dar poate tocmai asta-i ideea. Acolo consta talentul tau de om de vanzari. Ori de om de marketing.

De ce zic ca nu denota lene? Pentru ca orice afacere ai avea, tot trebuie sa muncesti. Nu iese nimic batand din palme. Nu are cum. Ok, daca ai avut o idee geniala, ceva ce nu mai exista pana acum, bravo tie. Doar ca de cele mai multe ori o idee geniala nu este de ajuns. Sunt atatea idei geniale moarte, netransformate in ceva succes, si atatea idei preluate de la altii, devenite mari branduri. Va amintiti filmul despre fondatorul McDonalds? Fix despre asta este vorba. A fost acel fondator un om lenes? Nicidecum. A muncit cat zece. A transformat o idee buna in Biserica americanilor. Biserica fast-food-urilor. Si indiferent cat de mult il apreciati pe el ca om, indiferent cat de mult apreciati brandul McDonalds, de acolo puteti invata multe. Enorm de multe.

Unii zic ca inveti mai multe de la cei pe care-i dispretuiesti decat de la cei pe care-i iubesti. Nu d-alta, dar daca gasesti o calitate la un om pe care-l dispretuiesti, apai aia-i o calitate pe bune. La cei pe care-i iubesti s-ar putea sa vezi calitati care de fapt nu exista.

De exemplu, daca aveti de-a face cu amenajari locuri de joaca, e bine sa apelati la specialisti. La cei care au mai facut aceste lucruri in alte locuri. Nu denota deloc lene, ci dimpotriva, veti fi apreciati pentru un lucru bine facut. Chiar daca veti la inceput, locul vostru va arata profesionist. Ca la carte.

Daca eu as avea bani de ceva, de o afacere, parc-as merge la sigur. Idei am destule, dar daca le-au avut si altii? Nu mai bine merg spre ceva verificat, ceva ce stiu ca va functiona? Mi se pare solutia corecta.

O afacere de-a gata nu denota lene, este o mentalitate gresita asta. O afacere la cheie poate insemna profesionalism. In fond, mari afaceristi se ocupa de francize, Tiriac, sa dau alt exemplu, distribuie mari branduri de masini in Romania. Ce, a inventat Tiriac vreo masina? A produs el vreuna? Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

 

 

 

Lasă un răspuns