Informații necesare celor care studiază în Marea Britanie

Informații necesare celor care studiază în Marea Britanie

Mulți tineri din România și din întreaga lume aleg în fiecare an să urmeze cursurile unei universități din Marea Britanie. Dată fiind vechea tradiție a Regatului Unit în ceea ce privește educația, alegerea lor e una ușor de înțeles. Nu înseamnă însă că totul este rezolvat. Pentru cei care studiază în Marea Britanie, mai există câteva informații pe care ar trebui să le știe neapărat.

Pentru orice student, Marea Britanie înseamnă tradiție, învățământ de calitate superioară, recunoaștere internațională a studiilor, susținere financiară din partea statului, diversitate, burse și foarte multe oportunități. Putem astfel să spunem că sistemul britanic de învățământ este unic. Iar această unicitate îl face să fie la foarte mare căutare.

Deoarece concurența este foarte puternică iar locurile în universitățile britanice foarte căutate, e necesar ca un student internațional care vrea să facă pasul către o universitate din insulă să facă puțină muncă de cercetare înainte. Informațiile obținute îi pot face șederea mult mai ușoară și îl pot ajuta să termine cu succes și fără griji anii de studiu. La sfârșit, acesta va beneficia de o diplomă recunoscută la nivel global, care va garanta în fața oricărui angajator că posesorul său a primit pregătire de cea mai înaltă calitate.

Sistemul britanic de învățământ lucrează pentru student

 

Cuprinzător și adaptabil, sistemul britanic de învățământ e împărțit în patru părți: învățământ primar, secundar, educație suplimentară și învățământ superior. Primele două sunt obligatorii. La finalizarea lor, studenții au posibilitatea de a merge mai departe cu studiile sau de a intra în câmpul muncii.

În ceea ce privește învățământul superior, poate cel mai important din cele 4, acesta este unul cât se poate de divers. La facultățile din insulă, studenții găsesc un număr foarte mare de programe și cursuri. Astfel, indiferent că e vorba despre un localnic sau despre un student internațional, nevoile sale educaționale sunt satisfăcute.

De obicei, programele de licență la universitățile din Marea Britanie țin 3 ani, cu încă un an pentru cele de master. Trebuie însă să spune că există și excepții. Pentru domenii precum medicina sau dreptul, durata programelor de studiu e mai lungă, putând ajunge până la 5 ani. Însă, indiferent de durata cursurilor, calitatea lor nu scade niciodată și rămâne întotdeauna la un nivel foarte înalt.

Foarte important e faptul că instituțiile de învățământ superior din Marea Britanie le sunt accesibile și studenților internaționali. Sunt chiar foarte primitoare, mergând până acolo încât să le ofere acestora întâietate în ceea ce privește cazarea la căminele studențești. Acest aspect, împreună cu o durată mai scurtă a cursurilor, îi poate ajuta pe studenți să economisească, aspect foarte important într-o țară precum Marea Britanie, care tinde să fie destul de scumpă.

Poate cea mai bună dovadă a faptului că Regatul Unit încurajează studiul e posibilitatea tinerilor de a accesa fonduri guvernamentale în valoare de până la £25.000 pentru a studia în Marea Britanie. Acesta este un beneficiu foarte important, care poate oferi ajutorul financiar și motivația necesare unui student pentru a-și atinge obiectivele.

Trebuie precizat însă că finanțarea de £25.000 din partea statului britanic e primită numai dacă studentul îndeplinește anumite condiții (trebuie să cunoască limba engleză la nivel mediu, trebuie să fie prezent la cel puțin 80% din cursuri). Procesul de accesare a acestor fonduri poate părea unul complicat, însă nu trebuie să descurajeze. Din fericire, există numeroase companii de consultanță care le pot oferi studenților toate informațiile necesare pentru a obține finanțarea necesară.

Atlantic London Education Services este una dintre aceste companii. Cu mai bine de 10 ani vechime pe piața recrutării în învățământ, Atlantic London deține un portofoliu cu mii de clienți, fiind cea mai mare companie de acest gen din zona Londrei.

Serviciile sale sunt în totalitate gratuite, un alt beneficiu pentru studenții interesați de o aventură în sistemul de învățământ din Marea Britanie. Ele nu se rezumă însă doar la consultanță financiară. Experții companiei oferă toate informațiile necesare pentru ca un student să identifice cursurile și universitatea potrivite pentru ceea ce își dorește.

Aceste informații sunt esențiale pentru cei care doresc să studieze în Marea Britanie. Sunt informații care pot face diferența și care pot asigura obținerea diplomei mult dorite, făcând în același timp ca șederea în Regatul Unit să fie cât mai plăcută.

Lasă un răspuns