Inca mai avem prejudecati vizavi de videochat in 2019

Voi vorbi astazi din nou despre videochat. Pentru prima oara pe 2019, ca sa zic asa. Si, zic eu, nu pentru ultima oara. Voi vorbi dintr-o perspectiva din care deja am mai facut-o, si nu o data. Voi vorbi despre prejudecati vizavi de videochat.

Si, ca sa intelegeti ce vreau sa va spun, trebuie sa subliniez din nou: suntem in 2019. Deja in luna februarie chiar. Si, in anul de gratie 2019, inca mai avem prejudecati legate de meseria de model de videochat. Nu stim cu ce se ocupa un astfel de model, nu stim cat castiga, avem impresia ca este prostitutie, ca exista riscul imbolnavirii, si dam cu pietre in cei care se ocupa cu asa ceva. Dam cu pietre atat in modele, cat si in cei care detin cate un studio de videochat. Nu stim cum se face o angajare in videochat, habar n-avem ce calitati trebuie sa aiba o tipa. Credem ca trebuie sa fie doar frumoasa. Si atat.

Nu stim daca aceasta afacere, aceasta meserie, este legala sau nu, nu stim exact ce se intampla acolo. Dar injuram. Dispretuim. Aruncam cu pietre.

Nu stim multe, dar nici nu vrem sa ne interesam. Nu vrem, de fapt, sa stim. Refuzam sa stim. Sa invatam. Caci avem impresia ca le stim pe toate. Credeam ca nu e nevoie sa invatam. In niciun caz de la cineva care se ocupa cu asa ceva.

Domeniul, se pare, nu a devenit interesant nici pentru dramaturgi ori scriitori. Nimeni nu a vrut macar sa-si imagineze cum decurg lucrurile intr-un astfel de studio. Sa-si imagineze un personaj, chiar si pur imaginar. Poate le e teama ca lumea ar crede ca ei frecventeaza asemenea site-uri. Asa cum inca exista oameni care cred ca regizorul unui film cu gay este musai gay, stie el lumea asta, a lor, mai de aproape. Mai dinauntru, ca sa zic asa.

Nu voi indemna pe nimeni sa faca ce nu-si doreste. Nu voi indemna pe nimeni sa se angajeze ca model, nu voi indemna pe nimeni sa se angajeze ca trainer videochat, nu voi vorbi despre ce castiguri din videochat poate avea cineva. Nu indemn pe nimeni sa faca nimic.

Sunt blogger, indemn oamenii doar sa citeasca si sa-si exprime parerea. Sa se informeze. Sa-si doreasca sa afle.

Discutia nu este despre ce mi-as dori sa devina fiica mea, pe care n-o am si nu stiu daca am imi doresc vreodata sa am. Discutia nu este despre ce iti doresti tu de la tine si de la ai tai.

Discutia este cat de deschis esti tu. Ai prejudecati vizavi de videochat? De fapt, inseamna ca ai prejudecati. Astea nu-s singurele. As zice ca sunt cele mai putin grave. Cele mai soft, ca sa ma exprim precum corporatistii.

Suntem in 2019. A trecut peste noi referendumul pentru familie, am dovedit ca suntem descuiati, ori mai descuiati decat credeam ca suntem. Nu avem prejudecati despre gay ori macar incercam sa nu le mai aratam in gura mare.

Pe cand ni se vor schimba prejudecatile vizavi de videochat? Macar sa discutam, sa-l intelegem, sa-l acceptam. Nu sa-l incurajam, asta nici eu n-o fac. Asa cum nu voi incuraja vreun parinte in niciun fel: nici sa-si faca odrasla fotbalist, nici tenismen, nici bucatar, nici capsunar, nici intelectual.

Apropo, ce prejudecati aveti vizavi de cei care SCRIU despre videochat? De curiozitate 🙂

4 comentarii la „Inca mai avem prejudecati vizavi de videochat in 2019”

  1. Pingback: Nu exista cel mai bun job. Exista cel mai potrivit. - cel mai MINUNAT blog

  2. Pingback: Nu mai radeti de cei care muncesc! – S-o ardem studenteste

  3. Este trist ca inca exista prejudecati in 2019 despre videochat, dar, daca stam sa privim putin obiectiv, lucrurile nu mai sunt chiar atat de tabu, oamenii (in special tinerii adulti) au inceput sa iasa din indoctrinarea asta stupida cum ca videochatul este ilegal sau ca ar insemna prostitutie s.a.m.d. Eu cred ca in ceva ani lucrurile se vor schimba, totusi, industria de videochat nu are o vechime atat de mare.

  4. Oamenii mereu vor critica, indiferent ca este vorba despre locul de munca pe care il alegi, de cum te imbraci, cum gandesti sau ce orientare sexuala ai. Atata timp cat oamenii cu o gandire inchisa vor exista pe pamant, atata timp vor exista vorbe, pareri si critici negative la adresa oamenilor care aleg sa faca ALTCEVA decat lucruri basic. Probabil peste ani si ani, subiecte precum videochat sau casatoriile intre persoane de acelasi sex nu vor mai fii in voga, dar cu siguranta vor fi alte subiecte de comentat.

Lasă un răspuns