De ce sa apelezi la dezmembrari auto

dezmembrari auto

Multa lume nu apeleaza la dezmembrari auto, fie ca vorbim de site-uri, fie ca vorbim de magazine fizice, din 3 motive importante. Le voi expune pe rand, urmand a explica in cazul fiecaruia dintre ele.

Primul motiv este snobismul. Omul isi ia masina scumpa (fie una noua si scumpa, fie una second hand, marca importanta, scumpa si ea), drept urmare nu intelege cum ar putea sa apeleze la dezmembrari auto. Considera ca e rusinos. Considera ca acolo se duc doar zgarcitii, taximetristii ori cei care nu pun pret pe masina lor. Auzisem un prieten, acum mult timp, spunand cat au ras de el cativa colegi de serviciu cand le-a zis de unde si-a luat o oglinda pentru masina (care oglinda disparuse subit in parcarea din fata blocului). El apela fara greturi, fara rusini, fara sa regrete. Se si lauda cu asta. La acea vreme, acum peste 10 ani, erau putine site-urile care ofereau asa ceva. Erau doar locatii offline. Era cumva o chestie underground, nu toata lumea stia de existenta lor. Putini stiau ca pot merge la dezmembrari auto sa-si ia cine stie ce piesa.

Al doilea motiv este … necunoasterea. Unii oameni habar n-au ca pot gasi la dezmembrari auto piese si accesorii chiar si pentru modelele aparent de lux. De pilda, oamenii sunt convinsi ca exista piese si accesorii pentru Dacia, Renault sau Fiat, poate si pentru BMW (ca na, dupa 30 de ani de folosire unele mai ajung si acolo), dar refuza sa accepte ca exista piese si pentru Alfa Romeo, Audi sau Lexus. Site-ul dezmembrari-piese-auto.ro contine piese pentru Lexus, acestea fiind obtinute din dezmembrari auto. De altfel, site-ul in cauza contine piese cam pentru orice model, inclusiv modele de camioane ori masini de teren.

Al treilea motiv este neincrederea. Oamenii pur si simplu nu au incredere in calitatea produselor. De ce masina a fost dezmembrata? Oare pot sa am incredere in astfel de produse? Intr-adevar, site-urile de genul sunt adresate cu precadere service-urilor si garajelor care se ocupa cu reparatiile. Oricum cu piesa in cauza te duci la un service, nu prea sunt multi oameni care sa isi mai repare singuri masina. Pe vremuri daciile se reparau in fata blocului, service-urile erau pentru chestiile grave.

Debitmetru aer lexus toyota

Vedeti acest debimetru de aer? Faceti click pe poza si vedeti exact detaliile. Faza e urmatoarea: eu am cautat pentru Lexus, ca tot il dadusem ca exemplu, insa acest debimetru este de la o Toyota. Deci site-ul in cauza iti arata produsele care se potrivesc masinii tale, modelului pe care-l detii. De pilda, daca ai un model Renault poti lua piese de la diverse loganuri. O chestie foarte utila pentru cei care nu se pricep atat de bine la masini si la reparatii. Avantajul internetului in dauna magazinului clasic. Desi nu este de neglijat nici ajutorul unui vanzator, mai ales daca il si cunosti pe acesta (in cazul unui oras mai mic ori cazul unui sofer care merge des la acel magazin).

Personal, discutia despre piesele luate de la dezmembrari auto mi se pare foarte asemanatoare cu cea despre hainele second hand. Snobismul este acelasi (ori cel putin asemanator), neincrederea este aceeasi, la fel cum identica este si discutia legata de branduri. Iar indemnul meu este acelasi: nu este nicio rusine sa apelati la astfel de magazine, onine sau offline. Eu, unul, in cazul hainelor, am inceput sa fiu foarte atent la ce vand aceste magazine. La masini nu ma pricep, dar la haine da.

Astept acum si de la voi, de la cei care aveti masina, motive pentru care sa apelezi la dezmembrari auto. Ori, dimpotriva, motive sa eviti asa ceva. Pe bune, astept sa ma contraziceti, sa-mi spuneti ca nu am dreptate. Chiar sunt convins ca nu am dreptate, vorbim, totusi, despre un domeniu strain mie.

Lasă un răspuns