De ce nu iau pastile pentru tulburari de somn si stres

De ce nu iau pastile pentru tulburari de somn si stres se poate transforma lesne intr-un articol cu titlul de ce nu iau pastile si atat. Caci, rezumand din start ideea articolului, prefer sa iau pastile, fie ele naturiste ori homeopate, decat atunci cand este absolut necesar. Decat atunci cand nu se mai poate fara.

Din punctul meu de vedere, pastilele trebuie luate in una dintre urmatoarele situatii:

  1. Atunci cand problema pe care o ai este grava, putand cauza moartea ori o pierdere ireparabila. Iei un antibiotic daca ai o buba la picior, pentru ca acea buba sa nu devina ceva mai grav.
  2. Atunci cand celelalte metode au esuat. Dau un alt exemplu: daca sunt deranjat la stomac, ceva grav, intai astept o zi, sa vad daca trece de la sine; daca dupa o zi nu a trecut incerc cu ceaiuri. Daca nici asa nu merge trec pe pastile.  Repet, ultima optiune. Doar ca pana la ceai si pastile ma gandesc si la ce am mancat. Poate de acolo vine problema. Pe cat posibil elimin cauza.
  3. Atunci cand problema pe care o ai nu are alte cauze evidente. Ca sa va explic, desi aparent am ceva insomnii, nu pot adormi inainte de ora 2, sunt convins ca, daca mi-as propune, as putea rezolva problema. As putea sa nu dorm o zi intreaga si ziua urmatoare sa ma culc la 10 seara. As avea un program zica-se normal, daca as face toate astea.

Cand trebuie sa iei ceva pentru tulburari de somn si stres?

 

Intai si intai, trebuie sa citim acel termen de la dreapta la stanga: cuvantul cheie este STRESUL. Drept urmare, trebuie facut ceva impotriva stresului. Daca se poate, eliminate sursele de stres. In cazul meu recunosc ca usoara insomnie NU este cauzata de stres. Nu sunt ori cel putin nu ma consider deloc stresat. Drept urmare, trebuie sa gasesc alte surse ale usoarei mele insomnii.

In al doilea rand, este important de stiut cat de mult te afecteaza aceste tulburari de somn. Pe mine nu ma afecteaza pentru ca pot sa ma trezesc si la 12. E irelevant pentru mine in cele mai multe zile. Doar ca unii oameni trebuie sa se trezeasca la 8 ori chiar mai devreme. Acestia au intr-adevar o problema cu somnul tarziu.

In al treilea rand, este necesar de stiut daca acea tulburare de somn a cauzat sau nu si alte probleme medicale. Daca e doar ea si atat, daca tu poti sa functionezi chiar si asa, eu as zice ca nu trebuie (inca) actionat.

Nu am vreo recomandare anume, nu sunt specialist, insa daca as fi in aceasta situatie, as apela intai la siropuri naturiste, la ceva usor, pe termen scurt. Poate la un sirop de provenienta chinezeasca. Despre medicina traditionala chinezeasca am o parere foarte buna in astfel de cazuri: as apela la ea preventiv ori in cazuri usoare, nu as apela la asa ceva in cazul unor boli grave, nu as apela atunci cand eu as fi intre viata si moarte.

Daca nu functioneaza siropul, poate as trece pe pastile, fie ele naturiste. Dintotdeauna am vazut pastilele ca ceva mai puternic decat siropurile. Poate asa-i setat gandirea mea.

Somnofort cu melatonina 60 comprimate

Ca sa concluzionez, trebuie sa raspund la intrebarea din titlu: De ce nu iau pastile pentru tulburari de somn si stres? Pentru ca nu sunt stresat, pentru ca insomniile mele sunt minore, pentru ca pastilele sunt ultima optiune si pentru ca insomnia mea nu-mi afecteaza activitatile de zi cu zi. Nu inseamna ca sfatuiesc pe toata lumea sa ignore problemele cu somnul. Spun doar ca nu este bine nici sa se faca din tantar armasar. Sa se exagereze o problema altfel minora.

Lasă un răspuns