De ce magazinele online care vand piese pentru camioane sunt atat de importante

Pe scurt de tot, magazinele care vand piese pentru camioane sunt foarte importante pentru ca aceste vehicule sunt folosite avand scop economic. Nu te plimbi de placere cu camionul, sau, ma rog, placerea poate exista, dar nu ca scop in sine, nu te duci in vacanta cu el, ci il folosesti pentru a transporta marfuri. De aici decurg toate aspectele despre care vreau sa va vorbesc in continuare.

De pilda, primul lucru (si cel mai important) este importanta timpului de livrare. Daca in cazul masinii personale nu este neaparat relevant timpul de livrare, avand la dispozitie niste variante de rezerve (UBER, taxi, poate chiar metrou ori alte mijloace de transport, sa nu mai spun ca poti rezolva problema cu imprumutul ori inchirierea unei masini), in cazul pieselor pentru camioane lucrurile trebuie sa se desfasoare rapid. Camionul nu are voie sa stea, statul degeaba inseamna bani pierduti.

In al doilea rand, camionul este intr-o continua miscare, drept urmare piesele pentru camion trebuie sa ajunga oriunde in tara. Daca acel camion s-a oprit intr-o localitate rurala, apai acolo trebuie sa se livreze piesele in cauza.

In al treilea rand, soferii de camion isi deconteaza de obicei cheltuielile cu piesele inlocuite, drept urmare piesele cumparate pe sub mana nu sunt o solutie pentru soferii de camion. Stiti voi, magazinele de cartier, targurile auto si alte locuri de unde pot fi cumparate piese auto fara factura fiscala. Acele magazine sunt o concurenta neloiala, insa puternica pentru magazinele de piese auto. Daca nu ma credeti, mergeti prin targurile de masini, care au, in majoritatea cazurilor, magazine de piese auto in jur. Vedeti ce vanzari fac ele si fiti atenti cat de fiscalizate sunt acestea. Putin spre deloc, evident.

O alta caracteristica interesanta a acestei piese este faptul ca sunt mult mai putine marci de camioane decat de masini de familie. Sa nu mai zic de modelele fiecarui producator. Ganditi-va cate modele de camioane Mercedes exista vizavi de cate modele de masini Mercedes. La fel si in cazul brandului suedez Volvo (un producator la fel de apreciat si in cazul masinilor utilitare). Este, deci, mult mai usor pentru un magazin sa aiba pe stoc piese pentru toate modele de camion de pe piata. Fix din acest motiv magazinele de piese auto sunt nisate deseori pe anumite modele. Putine au pentru Suzuki, Toyota, Hyundai sau Kia, insa pentru Logan, Renault, Ford si BMW are cam toata lumea.

piese pentru camioane volvo

Sa nu uitam un aspect important, as zice fundamental: nimeni nu-si schimba camionul pentru ca s-a plictisit de el, pentru ca vrea sa isi ia un model mai nou. Excludem, deci, fitele, atat de des intalnite in cazul masinilor. Cand vrei sa iti iei un camion, iti iei inca unul pentru a extinde afacerea. Nu e nicio fita, e doar o oportunitate de afacere pe care o exploatezi.

Ca sa rezum, sunt mai multe pretentii, piesele pentru camioane trebuie livrate mai repede (trebuind aduse absolut oriunde, in orice colt al tarii), ele nu pot fi vandute pe sub mana, insa sunt mult mai putine branduri si modele (deci mai putine pentru astfel de magazine).

Totusi, desi am vorbit despre absenta placerii, trebuie sa recunosc ca am multi prieteni care considera ca jobul de sofer de camion este unul placut. Am prieteni care chiar regreta ca nu au astfel de indeletniciri, ca si-au ratat meseria, ocupatia actuala nefiind pe placul lor. Nu intamplator sunt atat de apreciate jocurile electronice in care fix asta esti: camionagiu. Nu folosesc termenul in sens peiorativ, sa ne intelegem.

Nu spun ca magazinele online care vand piese pentru camioane sunt mai importante decat celelalte. Fiecare are importanta ei.

Lasă un răspuns