De ce lucrez cu mai multe firme de gazduire. Web hosting in mai multe locuri.

Nu este prima oara cand scriu despre firme de gazduire. Ca de obicei, nu laud, nu critic, doar constant. Dau sfaturi generale, de care ar trebui sa tina cont toata lumea. In acest caz, de aceste sfaturi ar trebui sa tina cont toti cei care au mai multe bloguri.

Pe scurt: lucrez cu 5 firme bune de web hosting, fiind multumit de toate 5. Vorbesc serios: chiar sunt multumit si chiar daca vad oferte mai bune in alta parte, imi e deopotriva lene si rusine sa ma mut. Rusine pentru ca eu o vad ca pe un fel de tradare. Si de ce sa tradez? Pentru 10 euro in minus per total?

Asadar, 5 firme de gazduire diferite. Nu va zic care-s ele, e irelevant. Vreau sa va spun care-s avantajele si de ce militez pentru asta:

  1. Doar folosind mai multe firme de gazduire iti dai seama de calitatea serviciilor uneia sau alteia dintre ele. Cum poti spune tu ca le ai cu asa ceva daca ai lucrat toata viata doar cu unii? Nu vorbesc de cei din domeniu, de cei care se pricep, ci vorbesc de bloggerii care nu stiu aproape deloc partea tehnica, asa ca mine. Deci cu cat mai multe firme de gazduire, cu atat mai bine.
  2. Ati auzit de proverbul „Nu-ti pune toate ouale in acelasi cos!”? Fix asta nu vreau sa fac eu. Ganditi-va la firmele de gazduire care au picat. Pentru mine, pe langa back-up-ul manual mai este si aceasta masura de precautie. Pierd tot de pe un blog, dar nu pierd tot de pe toate blogurile. E o diferenta, nu?
  3. Presupunand ca nu pica cu totul o firma de gazduire, insa imaginati-va ca ea isi face update. Eu sunt treaz pe la orele la care se fac astfel de update-uri. Acum acest articol este scris pe la ora 3 noaptea. Norocul meu este ca momentan inca pot scrie. Insa si daca n-as putea scrie aici, un eventual update m-ar face doar sa ma mut pe un alt blog. Nu scriu aici, ci scriu dincolo. Dar de scris tot scriu.

Stiu ca cel mai mare dezavantaj este ca platesti de mai multe ori, mai multe facturi. Intampin aceasta problema de ani buni. Doar ca aparenta problema o poti face sa lucreze in favoarea ta: poti face contractele in perioade diferite ale anului. Eu vad asta ca pe un fel de rata: azi platesc o parte din gazduire, peste 3 luni alta parte. Toata lumea e fericita, zic.

In plus, mai dau 2 avantaje fundamentale, pe care multi le ignora:

  • Multi isi pun blogurile in acelasi loc, la aceeasi firma de gazduire, insa nu iau ip distinct pentru fiecare. Practic, linkurile de la un blog la altul valoreaza fix 0 pentru Google. E ca si cum ai striga pe cineva din camera cealalta a aceluiasi apartament si ai considera ca esti relevant ca vorbesti cu lumea.
  • Incercati sa faceti si un calcul economic. Vedeti cat este cel mai scump pachet la o firma de gazduire (ala cu trafic nelimitat si domenii nelimitate) si vedeti cat este cel mai ieftin pachet la 2-3 firme de gazduire. S-ar putea sa aveti surprize. Sau, ca sa fiu sincer, s-ar putea sa fie tot aia. Drept urmare, raman valabile chestiile de mai sus.

gazduire.ro firma de gazduire

Fara sa fi lucrat vreodata cu ei, INCA, cea mai cunoscuta firma de gazduire este … Gazduire.ro. Vedeti in poza de mai sus adresele de email la care-i puteti contacta si pretul de pornire (acela despre care va vorbeam mai sus). Fara sa fi lucrat PERSONAL cu ei, ca prima impresie, cele 5 site-uri/blog-uri gazduite de ei pe care le frecventez merg foarte rapid. Mai multe nu va pot spune, dar puteti da un email daca sunteti cu adevarat interesati ori scrieti-le pe pagina lor de Facebook.

La final, repet ce am zis mai sus: daca aveti mai multe bloguri, va recomand sa lucrati cu mai multe firme de gazduire. O sa-mi multumiti doar daca vor fi probleme.

Lasă un răspuns