Curatenie in casa

Curatenie in casa

 

Probabil ati aflat deja cat de maniac sunt in ale curateniei (sintagma CU CUratenia imi suna oribil). Da, judec un local in functie de gradul sau de curatenie. Al sau si, mai ales, al toaletei sale.

Ce fac, insa, in propria mea casa? Cum fac curatenie in casa in care locuiesc? Eh, asta este, dragilor, o alta poveste pe care v-o spun mai jos.

Intai si intai, precizez ceva: stau in acest moment in casa cu Anca. Pana s-o cunosc locuiam singur si tare greu era sa fac curat. Timpul nu era chiar aliatul meu, cum de altfel nici acum nu este. De chemat mai chemam diverse firme ori persoane sa-mi faca curat, dar si dupa ele trebuia sa stau. Nu aveam curaj sa las cheile cuiva, am chestii valoroase-n casa.

Atunci cand chem pe cineva la mine-n casa, curatenia o face in camere si pe holuri. Nu concep sa NU imi faca cineva curat in baie. Daca am chestii cu baia restaurantelor, ar fi culmea ca baia mea sa fie murdara. In bucatarie, recunosc, se face murdarie mai rar, pentru ca nu le am cu gatitul. Pentru mine sfinte sunt chestiile care pot fi comandate ori chiar mancatul in oras.

Nufar Baie

Sa va zic cu ce imi curat eu baia? Pai cu gama Nufar de la Farmec. Pacat ca nu puteti vedea ce este in baia mea: toata gama de produse de curatenie. Am odorizant, am detartrant, am doua geluri de WC, am cateva solutii de dezinfectat si curatat faianta din baie, am un gel de desfundat tevi si chiuvete. E drept, gama Nufar nu este adresata exclusiv baii, avand si detergent (sub forma de capsule), solutii pentru mobila, pentru inox, solutie impotriva mucegaiului ori solutie de scos pete.

Nufar Triumf Farmec

Pentru ca asa m-am inteles cu Anca (intelegere = eu decid, ea face ce ii spun eu), curatenia-n baie imi revine mie, in timp ce curatenia in bucatarie ii revine ei. Nu d-alta, dar acolo ea face mizerie (eu detest bucataria, nici nu pot manca acolo). Pentru bucatarie ea foloseste gama Triumf, tot de la Farmec. Habar n-am exact ce, daca nu fac eu curat acolo nu v-as putea spune ce se intampla.

Nufar Triumf

Pentru camere, in special pentru covoare, chemam ajutoare. Sa car eu in spinare covoarele pentru a le bate? Mai bine le schimb constant decat sa fac efortul asta. Noroc ca le dam oamenilor de serviciu si ne fac ei treaba asta. Si ca sa va zic cum am reusit noi sa convingem si pe altii sa foloseasca produse Farmec (deja stiti ca sunt fan), am convins oamenii de serviciu sa foloseasca Nufar pentru covoare si tapiterii. Le-am cumparat noi prima doza, apoi au ramas DROGATI pe viata. Drept multumire, ne-au spalat si presul de la usa (ala era atat de neimportant incat chiar uitasem de el).

Din cand in cand, cand vreau curatenie mai serioasa, mai bag pe cate cineva prin casa. O data pe an, cand am vizite importante. E drept, in ultimii 3 ani, pe niste bartere, am obtinut servicii gratis din partea unor firme de curatenie.

Curatenie la tine acasa

Imi place sa am tot timpul curatenie in casa. Jobul meu ma face sa imi petrec mult timp in ea, n-as putea, deci, sa stau intr-o casa mizerabila. Stau, ca sa zic asa, intr-o casa cu Farmec.

Spring SuperBlog 2015

Articolul Curatenie in casa este inscris in competitia Spring SuperBlog. Este un articol, la propriu si la figurat, plin de Farmec. De altfel eu, Cristian Manea, sunt un blogger cu Farmec, drept dovada am castigat proba trecuta la Farmec.

FARMEC

Ps: Vorbesc despre Curatenie in casa, dar zic de atata timp ca voi face curatenie in laptop. Deskstopul este un dezastru, ce e pe hardul extern la fel. Pacat ca Farmec nu are si produse virtuale, pe bune ca le-as folosi!

6 comentarii la „Curatenie in casa”

Lasă un răspuns