Cainii nu mai sunt la moda?

Cainii nu mai sunt la moda?

 

 

Urmaresc cu atentie blogosfera si constat cu tristete urmatorul lucru: cainii nu mai sunt la moda. Nu cainii rosii, ca aia vad ca n-o duc rau, fotbalistic vorbind, ci de cainii normali.

Pisicile au acaparat tot, ele sunt influencerii, si nu ma refer doar la bloggeri. Ma refer la oricine care are cont de facebook si vrea macar 10 like-uri. Cu cateva exceptii, pisicile sunt peste tot.

Uitati o exceptie

Uitati o exceptie

In plus, inclusiv media traditionala a fost acaparata de pisici. Reclamele cu mancare la pisici sunt de 10 ori mai numeroase decat cele cu mancare la caini (probabil aceasta este si proportia proprietarilor de caini si de pisici). Royal canin gasesti doar daca dai o cautare ori daca vei cauta in offline, altfel, daca judeci strict dupa numarul aparitiilor, ai zice fie ca animalul numit caine (formularea-i fortata din cauza cacofoniei) este pe cale de disparitie, fie ca mancarea pentru caini este pe cale de disparitie.

Si cand cauti clinici ori farmacii veterinare, lucrurile-s cam la fel. Nu ma refer la cautari de genul Farmacie veterinara Bucuresti, ci ma refer la cuvintele cheie cu care sunt optimizate anumite locatii. In plus, sloganurile, vizibile si-n offline, cuprind mai mult pisica decat cainele. Pozele sunt la fel: aduce mai multe like-uri o poza cu o pisica decat una cu un caine. Si offline, si online. Like-urile in offline se contorizeaza altfel, dar tot sunt contorizabile si ele. Indirect.

Motani ori pisici cu pagina de facebook ori blog am vazut; caini nu. Doar o catea care apare in vlogul cuiva, insa e cam putin. Sau, ma rog, cam putin comparativ cu aparitiile pisicesti.

Si, fara sa va dau un raspuns, ma intreb in continuare de ce. De ce cainii nu mai sunt la moda? Cine ce are cu ei. Ce le-o fi facut? L-o fi muscat candva pe Mark vreun caine? Nu intentionez sa-mi iau caine, dar mi se pare nedrept.

Iar legat de clinici si farmacii, vorbesc de majoritatea, nu de toate. Avem si exceptii. Sunt curios, in acest sens, ce zice statistica oficiala: cati caini si cate pisici sunt inregistrate oficial?

Pana cand voi vedea vreuna care sa ma contrazica, eu voi afirma in continuare: cainii nu mai sunt la moda. Cand si cum vor reveni ei in prim plan vom vedea. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

ps: Lasand la o parte intrebarea din titlu, transformata in afirmatie, cainii nu mai sunt la moda, va spun ca am fost de cateva ori in farmacii veterinare sa iau unguente bune si pentru om. Asta aviz amatorilor (ori profesionistilor) in a intreba ce am cautat in farmacii de genul.

Lasă un răspuns