Bloggerii sunt fitosi. #Saracilor.

Bloggerii sunt fitosi

 

Este un curent in blogosfera, tradus cel mai bine prin hashtagul #saracilor. Acest curent de opinie imparte bloggerii in 2 mari categorii. Indiferent de domeniu, exista 2 mari categorii. Sa dau un exemplu initial, pentru a intelege mai bine, urmand apoi sa aprofundez tema. Asadar, bloggerii mari si tari merg la restaurante noi, moderne, de lux, in timp ce aia mici se duc la restaurante de cartier, eventual la patiserii. Nu, bloggerii mari nu mananca sanatos, fac si ei reclama la fast-food-uri, dar ei fac la alea mari, nu la shaormeria de la colt. E si o shaormerie pe lista de preferinte a bloggerilor, dar e una celebra. Daca faci reclama alteia, e naspa. Devii #saracule.

La fel sta treaba si in cazul bijuteriilor. Faci reclama la bijuterii pietre semipretioase? #Saracule Daca e vorba si de un brand nou aparut pe piata, lucrurile sunt cu atat mai naspa. De ce n-au apelat la tine brandurile mari? Ai ghicit, pentru ca esti la fel de mic precum brandul care a apelat la tine. Cum adica, SEMIpretioase? Da’ ce, eu sunt SEMIblogger? #Saracilor, eu fac reclama la aia full-option.

pietre-semipretioase

Este clar ca lucrurile nu ar trebui sa fie asa. Este clar ca snobismul unor bloggeri este daunator si deloc recomandabil. Nu mai dau exemplul ala cu Si voi ati fost candva mici, ca n-are niciun rost.

Mai bine le recomand o cura de cristaloterapie. Cu ocazia asta indeplinim mai multe lucruri: invata si ei ce-s alea cristale si cat de misto pot fi niste bijuterii cu pietre SEMIpretioase (pe bune, chiar va sfatuiesc sa purtati SI asa ceva), afla si ei de puterile terapeutice ale acestor cristale (credinte antice, refuza sa creada, dar macar ne straduim) si poate le trece snobismul. Ma rog, asta imi doresc eu.

Eu, Cristian Manea, blogger universal, nu vreau sa fiu la fel de fitos precum majoritatea bloggerilor. Bloggerii sunt fitosi, dar eu nu vreau sa fiu asa. Stiu ca sunt precum  majoritatea, asa sunt menit sa fiu (sunt un personaj fictiv), insa mi-as dori sa nu mai fiu asa. Si as vrea sa se foloseasca din ce in ce mai rar hashtagul #saracilor. Ma deprima ideea. Salutari UNIVERSALE tuturor!

Lasă un răspuns