Bloggerii se muta?

Bloggerii se muta?

 

 

Bloggerii se muta in fix 3 situatii:

– Cand isi schimba adresa URL. Mutatul acesta este virtual, dar este foarte important si trebuie anuntat pe toate canalele posibile.
– Cand isi schimba orasul de rezidenta. Uneori tara. Atunci se schimba aproape complet publicul. Daca te muti in Republica Moldova scrii cu precadere pentru oamenii de acolo. E firesc.
– Cand te muti in casa noua si simti nevoia sa tot anunti asta. Spui ce mobila ti-ai luat, la ce firma de transport mobila Bucuresti ai apelat, cum l-ai decorat, de ce l-ai ales. Toate detaliile.

Acum, intrebarea corecta care se pune este urmatoarea: DE CE scriu bloggerii pe astfel de teme? In afara de motivele evidente, financiare, ca-s platiti de firmele X si Y, ca anumite lucruri au fost obtinute pe barter, unii nu prea vad alte motive. De ce ar interesa pe cineva ca stai in Dristor si nu in Titan? De ce ar conta pentru cineva ca stai in 3 camere si nu in 2? De ce ar interesa pe cineva ca ai chemat un electrician ori un instalator? Ori, dimpotriva, ca ai reparat singur?

Raspunsul la toate aceste intrebari se afla in insasi originea blogurilor: experiente personale. Faptul ca stai in Dristor, langa shaormerie eventual, s-ar putea sa fie, macar 1%, definitoriu pentru tine ca om. Ca om, nu ca blogger, repet. Cititorii vor sa auda chestii omenesti, chestii despre tine. Uite, omul s-a mutat, uite, sta la etajul 3, uite, are 3 camere (nu 4, ca snobii), uite, stie sa-si mestereasca prin casa una-alta. Tot respectul pentru el.

Si mutatul, in sine, s-ar putea sa fie important. De exemplu, faptul ca apelat la firma www.MoveOut.RO s-ar putea sa fie important (va dau site-ul, ca sa stiti despre ce e vorba). Nu conteaza daca a primit bani sau nu de la ei, conteaza ca el garanteaza pentru ei. Daca te duci la ei, te duci la firma care l-a mutat pe bloggerul X. Cumva, vrei sa faci ce a facut el.

Firma respectiva, de exemplu, poate avea ganduri eco: are grija de mobila veche, o reconditioneaza, o doneaza celor care au nevoie, fie pentru a o folosi, fie pentru a o pune pe foc. Poate chestia asta sa fie importanta pentru tine, sa fie motivul pentru care ai apelat la ei. Acesta si nu pretul, desi pretul este, altfel, atractiv.

Bloggerii se muta si ei si simt nevoia sa anunte acest lucru. Sa-i incurajam, indiferent daca articolele lor sunt platite sau nu. Trebuie sa aflam si chestiuni de viata, pur si simplu lucruri banale. Salutari BANALE tuturor!

Lasă un răspuns